Звезди Domestina – Карамфилка Владимирова

Тя се казва Карамфилка Владимирова. Живее в столичен квартал и почти целия и живот е преминал в грижа за хората. Тя е една от все още  малкото българки, предпочели да се откажат от сивия сектор в бранша. Сега работи в Domestina и е една от белите лястовици на българското общество.

Здравей, Карамфилка,  би ли се представила с няколко думи :

Омъжена съм, имам син, дъщеря и внуци. В свободното си време имам хоби – шиене, разходки. Имам лятна къща, където прекарвам прекрасни уикенди и ваканции и събирам цялото семейство. В къщи се грижим и за  домашен любимец – котка.

Колко време работиш в сферата на почистването и грижата за дома:

Работила съм като камериерка дълги години. В хотелите харесах работата. Постепенно преминах към почистване на частни жилища като домашна помощница. И така около 8 години. Извършвах същата работа като в Domestina – стандартните домакински задължения. Харесвах това, което правя. Намерих призванието си, радвах се на уважението и благодарността на хората.

Какво те накара да излезеш от сянката на сивия сектор: 

В началото, когато започнах всичко беше повече от прекрасно. Имах постоянни домакинства, за които се грижех. Цялата сума, която получавах оставаше за мен като чист приход. Отношението към мен беше добро. Но постепенно нещата се променяха. От две посещения на седмица в един дом, визитите намаляха до една. Работата се трупаше, часовете и съответно заплащането драстично намаля. Преди празници, вместо да обърна внимание на семейството и собствения си дом, аз работех два пъти повече. Нямах точен регламент. Един месец през зимата и малко повече през лятото оставах изобщо без сигурен доход- семействата отиваха да почиват и нямаха нужда от мен. Но окончателното решение взех, когато почистванията се разредиха до едно за две седмици, а работата се трупаше ли трупаше.

Как се чувстваш сега, като работиш в Domestina:

Всички проблеми, с които се бях сблъскала вече ги няма. Имам осигурена работа, без да се налага да се съобразявам с личния график на клиентите. Работното ми време е точно регламентирано, както и правилата за поддържане на домакинствата. Празниците и почивните дни са посветени само на семейството ми. Знам кога почивам и мога да разполагам с времето си. Мога да разчитам, че възнаграждението ми ще е точно такова, каквото очаквам. Имам пенсионни и здравни осигуровки. Получавам карта за транспорт.   И накрая но, не на последно място – чувствам се част от един сплотен екип, където всеки има своето място и върши точно определена работа.

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s