Звезди Domestina – Ева

Ева е сред първите домашни помощници в компанията, които са със затруднен слух. Тя прие предизвикателството и се присъедини към екипа ни в началото на лятото през тази година. А ето какво има да разкаже  за работата, за тайната на перфектно почистения дом и за самата нея, около 6 месеца по-късно.

Здравей, Ева, моля те да се представиш с няколко думи.

Казвам се Ева Зоран Аврамович на 24 години, зодия Овен. Обичам да излизам с приятели и да гледам филми и сериали. Не съм омъжена, но имам сериозен приятел, който се заминава с футбол и често ходя да гледам мачове. Покрай него започнах да се интересувам и от спорт.

С какво си се занимавала преди и Как реши да станеш част от екипа на Domestina?

Преди да започна работа тук съм работила в МакДоналдс почти година и в шивашка фирма около половин година.

За Domestina разбрах от Jamba*, за което съм им много благодарна. Явих се на интервю и ме одобриха. Харесаха ми че тук намерих млади и усмихнати хора, които проявиха разбиране, обучиха ме и от самото начало са до мен във всяка ситуация.

*Jamba e неправителствена организация за подготовка и подбор на хора с увреждания с цел професионална реализация.

Тъй като си една от първите домашни помощници със затруднен слух в компанията, ще ни е интересно да разкажаш как приемат клиентите това и лесно ли комуникирате?

Няма проблем с комуникацията. Някои клиенти ми оставят списък със задачите, които трябва да свърша. Други ми говорят по-бавно и отчетливо и се разбираме. Как го приемат не знам, вие сигурно по-добре може да кажете, но от моя гледна точка всичко е нормално. В момента работя на половин работен ден и графика ми винаги е пълен, като всичките пет домакинства, които посещавам всяка седмица са ме избрали за абонаментни посещения. Това трябва да означава, че го приемат напълно нормално.

Знаеш ли каква е тайната на перфектно почистения дом?

Ако има някаква скрита тайна, на мен никой не я е казал, но тази която съм открила е, че си разпределям задачите и започвам от тези, които ми отнемат най-много време.

Разкажи ни повече за удобството едно семейство да ползва услугите на домашен помощник.

Вярвам, че основното е семейството да има повече свободно време за почивка и занимания по интереси, но във всяко домакинство причината е индивидуална. На някои просто не им остава време и затова, докато при други това е малкия лукс, който си позволяват всяка седмица.

Прилагаш ли някакви хитрини при почистването?

Трик който ми се е налагало да използвам и то по неволя е, ако няма препарати за почистване понякога ги заменям – например с шампоан или душ гел за почистване на пода, като гледам да избирам марки, които са ми познати и съм убедена, че не струват цяло състояние :).

Какви са плюсовете и минусите в твоята работа?

Плюсовете в работата са запознаването с нови хора, удовлетворението от свършеното и не на последно място благодарността на клиентите, това наистина те зарежда. Минусите са някои по-взискателни клиенти, но мисля че това го има навсякъде, а и с времето дори и те омекват, когато виждат, че се стараеш истински.

Кой се справя по-добре в домакинската работа, как мислиш – мъжете или жените?

Мисля, че жените се справят много по-добре от мъжете. Не знам защо е така, но това са мойте наблюдения за крехките ми 24 навършени години :). Може би има и страхотни мъже домакини, просто аз не съм попадала на такива досега.

„Чиста къща, равно на пропилян живот“. Какво мислиш за тази популярна фраза?

Според мен не е вярна. Когато влезеш в един дом, можеш да прецениш хората, които живеят в него. Организираният и отговорен човек успява да намери начин да поддържа и дома си, наред с всичко останало.

Като за финал – какво би посъветвала домакините?

Винаги има начин да живееш добре и в поддържано жилище! За едни е да ползват помощ, за други да свършат всичко сами, но домът трябва да е чист и подреден. Независимо дали е малка колиба или голям палат. Никога не знаеш кой може да влезе в него.

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s