Снежана Бабаджанова – Доместина с над 1000 посещения.

Как откри Domestina?
 
Открих Domestina,  чрез  стандартна обява за работа в jobs.bg, но много се радвам, че попаднах на точното място. Живея в София от 6 години и това е най-коректния работодател, на който съм попадала. Възхитена съм от отношението на този млад екип към нас. А като част от него, аз получих сигурност и спокойствие.
 
Как разбра, че това е твоята работа?
 
Мисля, че просто обичам да помагам на хората около мен. Чрез тази професия успявам да съм в помощ на семейства с малки деца в един от най-трудните моменти за всяко семейство, на семейства, за които работният ден продължава повече от 10-12 часа 6 дни седмично и въобще на всички, които имат нужда от малко време за себе си.
 
Промени ли се живота ти по някакъв начин, след 2 години при нас и над 1000 посещения при клиенти?
 
Животът ми се промени в положителна посока. Контактувам с много хора.  Страхотно е да бъдеш ценен за работата, която вършиш, в каквато и сфера да работиш, и ми е тъжно, когато виждам хора, не харесващи работата си в следствие на това, че се чувстват недооценени. Тук аз нямам този проблем и Семействата, които посещавам от дълго време ме приемат като част от тях, това ми носи огромно удовлетворение.

Защо ти харесва професията домашна помощница?
 
Защо майката обича да се грижи за децата си? Да видиш усмивката на лицата на семействата, при които работиш, да почувстваш доверието, което ти имат, това е истинско щастие. Доброто отношение те зарежда с нова енергия. Имала съм разбира се и недоволни клиенти и съм се чувствла зле от това, но за радост на фона на доволните, те са много малко. Отдавала съм го на факта, че не всеки човек си допада с всеки, но както казах, аз съм намерила своите постоянни клиенти.
snejana-2
 

Според теб домашна помощница би ли могла да е професия за цял живот?

 
Да, би могло да бъде професия за цял живот. Всички ние имаме вроден инстинкт за чистота и уют. Всеки ден ставаш и даваш най-доброто от себе си и резултатът е на лице. 
 

Кои са трите неща, които смяташ за най- добри в грижата за клиента?

 
Най-напред трябва да сме усмихнати и позитивни, това за мен важи за всичко във живота. На усмихнатия и позитивен човек му се случват хубави неща. На второ място да работиш с желание, а не по задължение и последно, но не и поважност, да спечелиш или изградиш доверието в клиентите. Това не става бързо, но става лесно, като просто правиш нещата както трябва и изчакаш нужното време. При изпълнени тези условия резултатът никога не закъснява.
 
Как възстановяваш сили след дълъг работен ден и какво правиш в свободното си време?
 
Най-добре се възстановява човек с повече почивка (смее се). А сега малко по-сериозно – семейството ми ме зарежда и много ми помага, дори работният ми ден да не приключва в 17.30, тъй като имам задължения и в къщи, те изключително много ми помагат в домакинството. Така на мен ми остава време за почивка. В свободното си време обикновено гледам различни филми и сериали.

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s