Звезди Domestina – Петя Велинова

Днес ви представяме Петя Велинова, доместина от гр. Пловдив. Петя e с нас вече почти година и затова време доказа, че на нея може да се разчита, както да изпълнява поетите ангажименти по изключително прецизен и професионален начин, но и да поема инициативи, които помагат на компанията да бъде по-добра. Например по своя инициатива тя разработи и изпрати, голяма част от установения процес на работата с клиенти, който в момента се дава на всеки нов човек в Domestina.

А ето как Петя отговори на нашите въпроси:

Здравей Петя, моля те да се представиш с няколко думи. 

Казвам се Петя Велинова на 27 години съм от град Пловдив. Последните три години прекарах в Лондон, където работих като домашна помощница. Това са най-силните ми години, тъй като разбрах какво всъщност искам да постигна в личен и професионален план. От година вече живея в България и работя в Domestina. Това е единствената компания, до момента, която ме кара да развия потенциала си, и ми даде шанс да бъда част от нещо голямо.

С какво си се занимавала преди и как реши да започнеш тази работа?

След като завърших средното си образование започнах да работя като готвач, което беше детската ми мечта. Малко по- късно заминавайки за Лондон се сблъсках с професията домашна помощница и така три години от живота ми минаха в опознаване и разбиране на професията. Една от причините да се върна в България беше Domestina. Следях  прогреса на компанията още преди да реша да се върна. Един ден просто си казах,че именно тя може да ми даде развитието което искам.  Вече една година съм част от екипа и съм много щастлива от този факт.

988552_849472148423239_7586155699663354969_n   13652973_1069265506443901_5202608691812813828_o

Какво ти харесва най-много в работата като домашна помощница в Domestina?

Това което най- много ми харесва е комуникацията ми с различните хора, както и свободата да покажа най-доброто от себе си.

 

Разкрий ни един твой таен трик, който използваш в домакинската работа.

Няма нещо конкретно което правя, но винаги залагам на отношението към клиентите. Според мен усмивката е важна част от работата, тя е тази която кара хората да отворят широко вратите си за нас. В последствие всичко се постига с труд и самоинициатива. Смея да твърдя, че до момента имам постоянни клиенти, за които аз не съм просто човек, който извършва дадената услуга, а човек на когото могат да разчитат.

Кой се справя по-добре в домакинската работа, как мислиш – мъжете или жените?

Не мога да кажа конкретно дали мъжете или жените са по-добри. Всичко идва от вътрешната нагласа на човек, без значение дали е мъж или жена. В Англия работих за малко с един мъж, който беше по-добър от доста жени, които от дълги години работят като домашни помощници. Според мен това е показателно, че в никой сектор няма мъжка или женска работа.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

В свободното си време обичам да прекарвам време с любимия човек. Обичам да гледам филми, да се срещам с приятели и от скоро практикувам йога.

 

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s