Никола Николов – първият професионалист занимаващ се с пране на килими и мека мебел в Domestina.

Никола е младо момче, сблъскало се с работата на професионалист в почистването на килими и мека мебел в Англия. Там в рамките на близо година с негов приятел, като екип, извършват над 600 професионални почиствания работейки за две от големите почистващи компании на острова. През 2018 решава, че иска да се прибере при близките си в България и да развива собствен бизнес.

Дали по случайност или не, неговата майка точно в този момент работи в Domestina, като професионална домашна помощница и решава да го препоръча, а ето и останалата част от историята разказана от самия него.

Здравей, Никола, моля те да се представиш с няколко думи:

Казвам се Никола Николов. На 25г. роден и прекарал детството си в гр.Видин, след което се преместих с родителите си в София, където завърших средното си образование. В момента уча задочно в гр.Габрово – Мобилни и сателитни комуникации. Не съм семеен, като в момента съм се фокусирал изцяло върху кариерата и образованието си.

С какво си се занимавала преди и как реши да стартираш бизнес чрез платформата на Domestina?

Първата ми работа беше като футболен анализатор в голяма инталианска компания, която беше до голяма степен свързана с моето хоби – гледането на футбол (смее се). След това заминах за Обединеното Кралство, където работих в сферата на почистването. Там се зароди и идеята да развивам тази дейност в  България

В Domestina попаднах благодарение на своята майка, която работи в компанията, като домашна помощница и малък заем за машината, с която работя. Също така с подкрепата на г-н Симов и г-н Казмин, които заедно с целия екип  повярваха в мен и ми дадоха шанс да работя по развитието на тази услуга от самия ѝ старт в платформата на Domestina.

Още в Лондон тази работата (бел. ред. Пране на клими, мокети и мека мебел) ми допадна. Постоянният контакт с клиенти и това да останат доволни от работа, която вършиш за тях, наистина те кара ти също да останеш доволен. Освен това с натрупания опит и работата си в момента се надявам да успея да развия във времето цял екип, с който да работя в Domestina.

Каква е тайната за професионално изпиране на един килим/диван?

Като цяло тайни няма. В сверата на технологиите и свободната информация всеки може да влезе и да прочете всичко, което го интересува, а дори да види видео, как точно се прави. Аз лично залагам на качествени препарати, машина от висок клас и разбира се професионално отношение към работата. Притежаваш ли най-вече желание, резлутатите винаги са на лице.

Знаем, че имаш опит и отпреди, така че ни разкрий най-интересното, което ти се е случвало по време на работа?

Интересните случки винаги са били с тези клиенти, които ни търсеха загубили вяра в добрия краен резултат, обикновено след посещение на други фирма. Въпреки това аз и колегата успявахме да премахнем почти всякакви петна, това винаги ги караше да се усмихват и дори да разпитват как точно го направихме, на тях обаче винаги им казвахме, че е професионална тайна (смее се).

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Както казах и преди, хоби ми е гледането на футбол, освен това обичам нормалните неща за почти всеки млад човек – да се срещам с приятели и да си почивам.

В момента услугата, професионално почистване и пране на мека мебел и килими е достъпна единствено за клиентите на Domestina и най-верните фенове на марката на специално създадена страница, която може да видите тук 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s