ПРОМЕНИХМЕ ВСИЧКО, ЗА ДА СЪЗДАДЕМ ПОВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ВСИЧКИ!

Поне веднъж ти се е случвало да търсиш почистваща компания, при това надежден и препоръчан изпълнител. Надявал си се да намериш удобен начин всичко да се получи бързо и без излишна загуба на време. Питал си се защо нямаш на разположение една платформа, на която да виждаш всички предложения. Все пак спор няма – TIME IS PRECIOUS!

Обичайно става едно и също – първо отделяш време да откриеш различни компании за услугата, която ти е необходима, после губиш време да сравниш условията на всички поотделно, a накрая, разбира се, ти трябва и още малко време, за да потърсиш и препоръка за изпълнителя… Но е време за промяна. TICK-TOCK…NO TIME TO WASTE!

DOMESTINA вече не е една от компаниите, която ти предлага почистващи услуги. Променихме се заедно с нуждите ти. DOMESTINA е модерна и интуитивна платформа, която ти помага да оптимизираш времето си за търсене и избор на почистваща компания. Избираш, сравняваш и резервираш. Всичко на едно място, защото – WE KNOW WHAT YOU WANT…

РАЗЛИЧНИ УСЛУГИ. ЕДНО МЯСТО.
В платформата на DOMESTINA можеш да направиш поръчка по всяко време и от всяко устройство, като същевременно разполагаш с избор от различен тип почистващи услуги:

  • Домашна помощница
  • Пране на мека мебел и килими
  • Почистване след ремонт
  • Пране на тапицерия на коли
  • Контрол на вредители

Селектираш услуга, лесно и бързо си избираш изпълнител, а цената през платформата е същата, която би заплатил и при директна поръчка!

ГОЛЯМО УДОБСТВО. НИКАКВА ЗАГУБА НА ВРЕМЕ.
Не е необходимо да отделяш безкрайно дълго време, сравнявайки цените и отзивите за различните фирми.
Една минута е достатъчна, за да избереш услуга, да сравниш офертите и рейтинга на изпълнителите в България и да направиш своята  поръчка с директна резервация на Domestina.bg

ВСИЧКИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ. ЕДНА ПЛАТФОРМА.
IT’S TIME…
Вече не е нужно да търсиш решение на различни места, защото всички изпълнители са на едно място…
Domestina.bg – адресът на всички почистващи компании!

Наеми почистваща компания по-лесно отвсякога с
DOMESTINA. LOOK&BOOK.

Никола Николов – първият професионалист, предлагащ изпиране на килими и мека мебел в Domestina.

Макар и млад, Никола вече има натрупан професионален опит в почистването на килими и мека мебел в Англия. Там в рамките на близо година с негов приятел екипно извършват над 600 професионални почиствания, работейки за две от големите почистващи компании на острова. През 2018 г. решава, че иска да се прибере при близките си в България и да развива собствен бизнес.

Дали по случайност или не, неговата майка точно в този момент работи с Domestina като професионална домашна помощница и решава да го препоръча, а ето и останалата част от историята, разказана от самия него.

Здравей, Никола, моля те да се представиш с няколко думи:

Казвам се Никола Николов. На 25 г. Детството си прекарх в гр. Видин, където съм и роден. По-късно се преместихме с родителите ми в София, където завърших и средното си образование. Студент  съм по специалност “Мобилни и сателитни комуникации ” , а образоването и кариерното развитие са двата паралелни фокуса за мен в този момент.

С какво си се занимавал преди и как реши да стартираш бизнес чрез платформата на Domestina?

Първата ми работа беше обвързана и с моето хоби – футбола. Стартирах като като футболен анализатор в голяма италианска компания. Впоследствие заминах за UK, където всъщност започнах работа в сферата на почистването. Там се зароди  идеята и желанието ми да развивам тази дейност в България.

В Domestina попаднах благодарение на своята майка, която работи в компанията, като домашна помощница и малък заем за машината, с която работя. Също така получих и подкрепата на г-н Симов и г-н Казмин, които заедно с целия екип  повярваха в мен и желанието ми да работя по развитието на тази услуга от самия ѝ старт в платформата на Domestina.

Харесвам работата си най-вече заради удовлетвореността и доволните клиенти след качествено извършена услуга. Усещането, че си полезен и оценен с труда си, е нещото, което ми дава мотивацията да се развивам. Надявам се, че опитът, който съм придобил, идеите и желанието за развитие, ще ми помогнат за бързото разрастване на дейсността и екипа, с който работя!

Каква е тайната за професионално изпиране на един килим/диван?

Аз лично залагам на качествени препарати, машина от висок клас и разбира се професионално отношение към работата и лично отношение към клиента. Ако притежаваш желание, резултатите не закъсняват.

Вече знаем, че имаш и предишен опит, така че ни разкрий най-интересното, което ти се е случвало по време на работа?

Често се случваше да успеем да изненадаме приятно клиентите си, като отстраним упорити и наслоени петна от техните мебели или килими, а на въпроса им как точно сме успели да се справим, с колегата често се шегувахме, че това е “професионална тайна”. Както казах – тайна няма – желанието и високите лични критерии за добре свършена работа са това, което дава наистина добри резултати.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Вече споделих, че хобито ми е гледам футбол. Обичам да прекарвам време и с приятелите си и да си почивам.

В момента услугата, професионално почистване и пране на мека мебел и килими е достъпна единствено за клиентите на Domestina и най-верните фенове на марката на специално създадена страница, която може да видите тук 

Веска Тонева – Domestina Звезди

1.Здравей, Веска, моля те да се представиш с няколко думи.

Казвам се Веска Тонева. На 55 години съм, зодия Скорпион. Омъжена съм и имам двама сина. По професия съм учител-филолог.

2.С какво си се занимавала преди и как реши да се присъединиш към екипа на Domestina?

Преди „Domestina“ съм се занимавала с много и разнообразни дейности. Работила съм като учител, екскурзовод на „Златни пясъци“, известно време имах и собствен бизнес. Дълги години съм работила в областта на неправителствения секстор и съм се занимавала с разработване и управление на проекти по европейски програми.

В „Доместина“ попаднах съвсем случайно, докато попълвах тест за обща култура. Така се стекоха обстоятелствата, че още преди това се бях замисляла за подобна работа в чужбина, но нямах възможност да напусна страната, понеже се грижех за болен родител. Стана ми любопитно, че и тук, в България има вече подобна фирма и особено ме впечатли набирането на кандидати за домашни помощници с тест за обща култура, както и това, че фирмата е start up и използва иновации в развитието си. Тогава взех категорично решение да се занимавам с тази дейност към тази фирма тук, в България.

3.Какво харесваш най-много в работата си като домашна помощница?

Винаги съм усещала подсъзнателно, че обичам да домакинствам, да се грижа за чистотата и уюта в дома си и за удобството на семейството си, но винаги съм чувствала дефицит на време и възможност преди, поради голяма заетост и чести пътувания. Сега установих, че това занимание ми харесва и допада, поддържа ме в добра физическа кондиция и не на последно място допринася полза и на други хора и семейства. Тази работа също ми носи емоционална и морална удовлетвореност, свързана е с усещането за чистота, уют, естетика, подреденост – все неща, които са важни както за мен, така и за хората, за чиито домове се грижа.

4. Разкрий ни един таен трик, който използваш в домакинската работа?

Във всичко, което правя, включително и в домакинската работа, обичам да търся различни възможности, по които може да бъде направено едно и също нещо. Обичам да експериментирам и изпробвам по-лесни, по-удачни и по-подходящи начини да се свърши една работа. Това много ми помага бързо да съобразявам спецификите във всеки дом и да реша как най-бързо, леко и качествено да свърша работата си. Също, винаги гледам да оставя някакъв детайл, с който да подчертая специално отношение към клиента и този „трик“ никога не ме е подвеждал.

6. Какво е най-интересното, което ти се е случвало по време на работа?

Случвали са ми се много интересни неща, които са ме развълнували. Едно от последните беше преди около месец. На път за следобедния адрес в един студен и мрачен ден, видях възрастна жена да продава малки букетчета кокичета. В порив на спонтанност си купих едно за вкъщи и веднага настроението ми се повиши и през целия път му се радвах. След като приключих почистването, минах за последен път да огледам дома и ми се стори, че нещо като че ли липсва, нещо дребно, нещо освежаващо. Тогава видях съвсем малка празна вазичка в спалнята. Сипах вода, сложих моето букетче кокичета и поставих вазичката на нощното шкафче. Така почистеният и подреден дом добиваше емоционален дискретен нюанс и моето добро настроение се предаваше и на този дом.

Вечерта ми се обади клиентката да ми благодари и да каже, колко приятно изненадана и развълнувана е останала от кокичетата на нощното си шкафче и как цветчетата са и помогнали да се отърси и освободи от умората и проблемите на деня. Уж няколко нищо и никакви кокиченца, а какъв заряд носят. Това преживяване и досега ме усмихва.

6. Какво обичаш да правиш в свободното си време?

В свободното си време обичам да чета, да пиша къси разкази, есета, пътеписи. Със съпруга ми обичаме да пътуваме до села и градове с традиционна българска архитектура, да обикаляме по българските манастири и пр…

2018-03-14 13.30.44

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Нели Чернева – Domestina Звезди

Нели е един от професионалистите за пример в платформата на Domestina. Тя е с нас повече от две години, за които има извършени близо 1000 посещения, всяко от които оценено с отлични оценки. Нели е и домашната помощница с най-много положителни коментари от клиенти в платформата, което означава, че хората не само я оценяват отлично, а и винаги има какво да кажат за свършената от нея работа. Ето какво ни разказа тя за себе си.

Здравей, Нели, моля те да се представиш с няколко думи.

Казвам се Нели, на 57 години съм, зодия Рак, вдовица, живея сама. По професия съм строителен техник, имам две деца – момче и момиче и две внучета.

С какво си се занимавала преди и как реши да се присъединиш към екипа на Domestina?

Вече споменах, че съм строителен техник и дълги години работех в техническа служба в Общинска администрация, където се занимавах с проблемите с незаконното строителство, издаване на разрешителни за строеж и други. След преместването ми в София се преквалифицирах в областта на логистиката.

Да започна подобен вид работа – визирам настоящата ми заетост в Domestina беше мое дълго обмисляно и внимателно взето решение. На този етап от развитието си аз търсех работа, която да ми даде самостоятелност и възможност да разполагам с повече време за моите интереси и хобита. Когато реших каква точно да бъде се заех да търся подходящ работодател – коректен, надежден и отговорен. Най-добри отзиви и препоръки получих за Domestina и не се поколебах веднага да подам документите си в офиса на фирмата.

Какво харесваш най-много в работата си като домашна помощница ?

Тази работа ми дава свобода и независимост, възможност самостоятелно да планирам и организирам работата си. Разчитам на собствените си умения и усилия и положителният резултат зависи единствено от мен. Допада ми това, че мога да бъда полезна на хората и да им нося удовлетворение, защото хората ценят домашния уют, чистия и подреден дом.

Особено ценно за мен е, когато успея да удовлетворя с работата си по-скептични, предубедени или взискателни клиенти.

Разкрий ни един таен трик, който използваш в домакинската работа.

Не знам дали е таен и дали е трик, но винаги съм усмихната, любезна, отзивчива, внимателна към клиентите. Ранжирам си работата винаги от най-бавното и трудно задължение към най-лесното и бързо за вършене. Дори ми остава време да изненадам клиентите с нещо, което те не са ми поръчали да направя.

Какво е най-интересното, което ти се е случвало по време на работа ?

Контактите с чужденците  са ми интересни, защото тези клиенти са отворени към комуникация, по-позитивни и винаги приятелски настроени, включително към хората, които ги обслужват.

В разговор с тях научавам неща,  свързани с бита и традициите на различните националности, за нагласите им, за светоусещането им, което е интересно и любопитни за мен.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

След като започнах работа в платформата на Domestina вече имам свободно време да се занимавам с моите любими хобита, които са: туризъм, спорт, екскурзии, рисуване на картини, hand made, посещения на постановки, класически и джаз концерти, книги и най-приятното – имам време за моите внуци.

Обичам природата и всяко лято правя преходи в планините. Когато има празници с повече почивни дни използвам времето за екскурзии до близки държави. Обичам да рисувам, когато ме навести музата и вдъхновението.

 

 

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Елена Иванова – Domestina звезди

Представяме ви Елена, тя е един от героите в предаването “Шеф под прикритие”, които трябваше да обучават Владислав Симов, изпълнителен директор на Domestina, когато той беше под прикритието на Васил Андреев. Освен това Елена е страхотен професионалист в работата си и човек справил се с много предизвикателства. Ето какво отговори тя на нашите въпроси.

Здравей Елена, моля те да се представиш с няколко думи. 

Казвам се Елена, на 42 години съм, зодия Рак, живея с двете си дъщери, като взаимно се грижим една за друга. Опитвам се и на тях да предам грижата към всичко, която е заложена в мен. По професия съм готвач . През свободното време обичам да съм с любими хора, позитивни приятели, да чета, да се разхождам.

Изключително много се вълнувам от Психологията и чета възможно повече през всяка открадната минута за себе си. Според мен душата ни е един отделен Свят и всичко свързано с нея ме вълнува много. Обичам животните, цветята, децата и смятам, че грижата ми е призвание. Гледах куче, котка, папагалчета, рибки, а в момента се грижим за морско свинче. Имаме си и цветя в къщи.

 

 

 

С какво си се занимавала преди и как реши да започнеш тази работа?

Преди Доместина съм работила като готвач, барман, сервитьор, търговец, дистрибутор …а през последната година като детегледачка при няколко семейства.
Смятам, че всички се учим от децата и че те от своя страна много бързо усещат добронамерените хора. Покрай грижата за тях започнах и да домакинствам в няколко къщи. Доставяше ми огромно удоволствие да подреждам и да оставям всичко блестящо след себе си. Постепенно се замислих , че трябва да има начин да превърна тази помощ в своя професия. Така четейки в интернет попаднах на сайта на Доместина и като на шега попълних формата за кандидатстване. Не очаквах, че толкова светкавично ще се сържат с мен, което ме накара да си мисля, че хората са наистина сериозни и се зарадвах. Така много скоро, да бъда домашна помощница в Domestina беше факт . Към момента съм част от този прекрасен екип от около пет месеца и се чувствам на точното  място.

Какво ти харесва най-много в работата като домашна помощница в Domestina?

Тук най-много ми харесва, че правя това, което умея добре и се чувствам сигурна без да се притеснявам или срамувам . Домакинствам и помагам с удоволствие.
А когато работиш с желание накрая на деня умората се приема по-леко и имам сили за още, заредена съм положително и продължавам с усмивка напред.
Гордея се, че съм част от Domestina! Гордея се, че съм оценена от клиентите, макар и за малкото време все още тук…Чувствам се изключително защитеана от платформата в която предлагам труда си. Има сигурност, всичко е регламентирано и направено максимално лесно за всички.

Какви са плюсовете и минусите в твоята работа.

Плюсове има много или поне толкова много, че да искам и да продължа да съм част от Domestina. Не съм попадала на по-коректни условия на работа. Нямам никакви  забележки . Хубавото е, че можем да работим колкото искаме и да определяме сами броя на посещенията си, както и почивните си дни. Заплащането е на ниво и много добро в сравнение с други места. Това означава, че наистина сме оценени. Тук могат да работят и хора, кото търсят допълнителна работа, а не само основна . За минуси наистина се замислих! Има ли? Може би единия час на обяд идва малко за почивка и придвижване до следващия адрес , но не е чак толкова фрапиращо на фона на всичко хубаво, което намирам тук :).

Разкрий ни един твой таен трик, който използваш в домакинската работа.

Таен трик ли? По-скоро няма нещо конкретно. Според мен е важен първия контакт с клиента, усмивката, позитивното излъчване и умението максимално бързо да подредим реда на работа, за да се справим подобаващо. Отворена съм за критики и смятам, че те са полезни, за да ставаме по-добри. За себе си мога да кажа, че предпочитам да работя с много малко препарати и по-възможност без, особено так където има малки дечица.

Кой се справя по-добре в домакинската работа, как мислиш – мъжете или жените?

Природата е заложила на нас жените да се грижим за дома и семейството, което би трябвало да значи, че сме по-добри. Но пък времената вече толкова се измениха и мъжете умеят женски професии, а жените мъжки, така че смятам, че всеки мъж с желание и усет към домакинстването би бил не по-малко добър в професията домашен помощник 🙂

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

През свободното си време обичам да съм навън и най-вече на слънце. Чувствам се заредена когато съм сред позитивни и усмихнати хора . Обичам както казах по-горе да чета психология и да изучавам човешката душа. Моето мото в живота е “Щастлива съм когато съм направила по някакъв начин друг щастлив” !

 

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Ивалина – Звезди Domestina

Ива е една от най-търсените домашни помощници на Domestina в Бургас. Тя е много отговорна, контактна и оправна, като желанието и да развива своята експертиза в грижата за дома може да бъде пример, за всеки човек наричащ себе си професионалист. Точно затова решихме да ви я представим тук, а ето и какво тя има да разкаже за себе си.

  1. Здравей Ива, моля те да се представиш се с няколко думи.

Казвам се Ивалина Данаилова на 37 години, зодия Рак, родена съм в гр. Омуртаг, но съм израснала  и живея в Бургас. Завършила съм училище по текстил и облекло, като специалността ми е конструктор на дамско облекло. Към момента съм омъжена и имам малък син.

  1. С какво си се занимавала преди и как реши да се присъединиш към екипа на Domestina?

Преди срещата ми с Domestina работех в сферата на ресторантьорството, обаче дългите работни смени и нощните отсъствия от дома, нямаше как да се съчетаят с промяната в семейното ми положение. Вече съм майка и затова търсих работа удобна за новите ми ангажименти.

  1. Какво харесваш най-много в работата си като домашна помощница?

В Domestina харесвам перфектното работно време, пет дневната работна седмица и разбира се самата работа. При мен грижата за дома е по-скоро хоби, а както казват „Опитай се да превърнеш хобито си в професия“, така че аз успях да го направя. Харесва ми комуникацията с нови и интересни хора, всеки ден научавам различни неща.

  1. Разкрий ни един таен трик, който използваш в домакинската работа

Тайният ми трик в работата е „Отваряй си очите за дребните детайли“, това е мотото, което ме води също така и в живота. Като се замислите често малките неща са най-важни, а и те ни карат да се чувстваме най-добре. В Работата ми също така съм разбрала, че клиентите почти винаги знаят какво искат и как го искат, а случаите в които не знаят, съм приемала като предизвикателство да покажа професионализъм. Вярвам, че всеки човек може да се справи с каквато и да е работа стига да има желание, независимо дали е мъж или жена. Желанието и любовта към това, което правиш те кара да даваш повече от себе си и да ставаш по-добър с всеки изминал ден и час.

  1. Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Когато не работят разпускам най-добре със сина си. Където и да съм, каквото и да правя с него се чувствам перфектно и си почивам най-добре.

 

 

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Звезди Domestina – Петя Велинова

Днес ви представяме Петя Велинова, доместина от гр. Пловдив. Петя e с нас вече почти година и затова време доказа, че на нея може да се разчита, както да изпълнява поетите ангажименти по изключително прецизен и професионален начин, но и да поема инициативи, които помагат на компанията да бъде по-добра. Например по своя инициатива тя разработи и изпрати, голяма част от установения процес на работата с клиенти, който в момента се дава на всеки нов човек в Domestina.

А ето как Петя отговори на нашите въпроси:

Здравей Петя, моля те да се представиш с няколко думи. 

Казвам се Петя Велинова на 27 години съм от град Пловдив. Последните три години прекарах в Лондон, където работих като домашна помощница. Това са най-силните ми години, тъй като разбрах какво всъщност искам да постигна в личен и професионален план. От година вече живея в България и работя в Domestina. Това е единствената компания, до момента, която ме кара да развия потенциала си, и ми даде шанс да бъда част от нещо голямо.

С какво си се занимавала преди и как реши да започнеш тази работа?

След като завърших средното си образование започнах да работя като готвач, което беше детската ми мечта. Малко по- късно заминавайки за Лондон се сблъсках с професията домашна помощница и така три години от живота ми минаха в опознаване и разбиране на професията. Една от причините да се върна в България беше Domestina. Следях  прогреса на компанията още преди да реша да се върна. Един ден просто си казах,че именно тя може да ми даде развитието което искам.  Вече една година съм част от екипа и съм много щастлива от този факт.

988552_849472148423239_7586155699663354969_n   13652973_1069265506443901_5202608691812813828_o

Какво ти харесва най-много в работата като домашна помощница в Domestina?

Това което най- много ми харесва е комуникацията ми с различните хора, както и свободата да покажа най-доброто от себе си.

 

Разкрий ни един твой таен трик, който използваш в домакинската работа.

Няма нещо конкретно което правя, но винаги залагам на отношението към клиентите. Според мен усмивката е важна част от работата, тя е тази която кара хората да отворят широко вратите си за нас. В последствие всичко се постига с труд и самоинициатива. Смея да твърдя, че до момента имам постоянни клиенти, за които аз не съм просто човек, който извършва дадената услуга, а човек на когото могат да разчитат.

Кой се справя по-добре в домакинската работа, как мислиш – мъжете или жените?

Не мога да кажа конкретно дали мъжете или жените са по-добри. Всичко идва от вътрешната нагласа на човек, без значение дали е мъж или жена. В Англия работих за малко с един мъж, който беше по-добър от доста жени, които от дълги години работят като домашни помощници. Според мен това е показателно, че в никой сектор няма мъжка или женска работа.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

В свободното си време обичам да прекарвам време с любимия човек. Обичам да гледам филми, да се срещам с приятели и от скоро практикувам йога.

 

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Снежана Бабаджанова – Доместина с над 1000 посещения.

Как откри Domestina?
 
Открих Domestina,  чрез  стандартна обява за работа в jobs.bg, но много се радвам, че попаднах на точното място. Живея в София от 6 години и това е най-коректния работодател, на който съм попадала. Възхитена съм от отношението на този млад екип към нас. А като част от него, аз получих сигурност и спокойствие.
 
Как разбра, че това е твоята работа?
 
Мисля, че просто обичам да помагам на хората около мен. Чрез тази професия успявам да съм в помощ на семейства с малки деца в един от най-трудните моменти за всяко семейство, на семейства, за които работният ден продължава повече от 10-12 часа 6 дни седмично и въобще на всички, които имат нужда от малко време за себе си.
 
Промени ли се живота ти по някакъв начин, след 2 години при нас и над 1000 посещения при клиенти?
 
Животът ми се промени в положителна посока. Контактувам с много хора.  Страхотно е да бъдеш ценен за работата, която вършиш, в каквато и сфера да работиш, и ми е тъжно, когато виждам хора, не харесващи работата си в следствие на това, че се чувстват недооценени. Тук аз нямам този проблем и Семействата, които посещавам от дълго време ме приемат като част от тях, това ми носи огромно удовлетворение.

Защо ти харесва професията домашна помощница?
 
Защо майката обича да се грижи за децата си? Да видиш усмивката на лицата на семействата, при които работиш, да почувстваш доверието, което ти имат, това е истинско щастие. Доброто отношение те зарежда с нова енергия. Имала съм разбира се и недоволни клиенти и съм се чувствла зле от това, но за радост на фона на доволните, те са много малко. Отдавала съм го на факта, че не всеки човек си допада с всеки, но както казах, аз съм намерила своите постоянни клиенти.
snejana-2
 

Според теб домашна помощница би ли могла да е професия за цял живот?

 
Да, би могло да бъде професия за цял живот. Всички ние имаме вроден инстинкт за чистота и уют. Всеки ден ставаш и даваш най-доброто от себе си и резултатът е на лице. 
 

Кои са трите неща, които смяташ за най- добри в грижата за клиента?

 
Най-напред трябва да сме усмихнати и позитивни, това за мен важи за всичко във живота. На усмихнатия и позитивен човек му се случват хубави неща. На второ място да работиш с желание, а не по задължение и последно, но не и поважност, да спечелиш или изградиш доверието в клиентите. Това не става бързо, но става лесно, като просто правиш нещата както трябва и изчакаш нужното време. При изпълнени тези условия резултатът никога не закъснява.
 
Как възстановяваш сили след дълъг работен ден и какво правиш в свободното си време?
 
Най-добре се възстановява човек с повече почивка (смее се). А сега малко по-сериозно – семейството ми ме зарежда и много ми помага, дори работният ми ден да не приключва в 17.30, тъй като имам задължения и в къщи, те изключително много ми помагат в домакинството. Така на мен ми остава време за почивка. В свободното си време обикновено гледам различни филми и сериали.

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Звезди Domestina – Ева

Ева е сред първите домашни помощници в компанията, които са със затруднен слух. Тя прие предизвикателството и се присъедини към екипа ни в началото на лятото през тази година. А ето какво има да разкаже  за работата, за тайната на перфектно почистения дом и за самата нея, около 6 месеца по-късно.

Здравей, Ева, моля те да се представиш с няколко думи.

Казвам се Ева Зоран Аврамович на 24 години, зодия Овен. Обичам да излизам с приятели и да гледам филми и сериали. Не съм омъжена, но имам сериозен приятел, който се заминава с футбол и често ходя да гледам мачове. Покрай него започнах да се интересувам и от спорт.

С какво си се занимавала преди и Как реши да станеш част от екипа на Domestina?

Преди да започна работа тук съм работила в МакДоналдс почти година и в шивашка фирма около половин година.

За Domestina разбрах от Jamba*, за което съм им много благодарна. Явих се на интервю и ме одобриха. Харесаха ми че тук намерих млади и усмихнати хора, които проявиха разбиране, обучиха ме и от самото начало са до мен във всяка ситуация.

*Jamba e неправителствена организация за подготовка и подбор на хора с увреждания с цел професионална реализация.

Тъй като си една от първите домашни помощници със затруднен слух в компанията, ще ни е интересно да разкажаш как приемат клиентите това и лесно ли комуникирате?

Няма проблем с комуникацията. Някои клиенти ми оставят списък със задачите, които трябва да свърша. Други ми говорят по-бавно и отчетливо и се разбираме. Как го приемат не знам, вие сигурно по-добре може да кажете, но от моя гледна точка всичко е нормално. В момента работя на половин работен ден и графика ми винаги е пълен, като всичките пет домакинства, които посещавам всяка седмица са ме избрали за абонаментни посещения. Това трябва да означава, че го приемат напълно нормално.

Знаеш ли каква е тайната на перфектно почистения дом?

Ако има някаква скрита тайна, на мен никой не я е казал, но тази която съм открила е, че си разпределям задачите и започвам от тези, които ми отнемат най-много време.

Разкажи ни повече за удобството едно семейство да ползва услугите на домашен помощник.

Вярвам, че основното е семейството да има повече свободно време за почивка и занимания по интереси, но във всяко домакинство причината е индивидуална. На някои просто не им остава време и затова, докато при други това е малкия лукс, който си позволяват всяка седмица.

Прилагаш ли някакви хитрини при почистването?

Трик който ми се е налагало да използвам и то по неволя е, ако няма препарати за почистване понякога ги заменям – например с шампоан или душ гел за почистване на пода, като гледам да избирам марки, които са ми познати и съм убедена, че не струват цяло състояние :).

Какви са плюсовете и минусите в твоята работа?

Плюсовете в работата са запознаването с нови хора, удовлетворението от свършеното и не на последно място благодарността на клиентите, това наистина те зарежда. Минусите са някои по-взискателни клиенти, но мисля че това го има навсякъде, а и с времето дори и те омекват, когато виждат, че се стараеш истински.

Кой се справя по-добре в домакинската работа, как мислиш – мъжете или жените?

Мисля, че жените се справят много по-добре от мъжете. Не знам защо е така, но това са мойте наблюдения за крехките ми 24 навършени години :). Може би има и страхотни мъже домакини, просто аз не съм попадала на такива досега.

„Чиста къща, равно на пропилян живот“. Какво мислиш за тази популярна фраза?

Според мен не е вярна. Когато влезеш в един дом, можеш да прецениш хората, които живеят в него. Организираният и отговорен човек успява да намери начин да поддържа и дома си, наред с всичко останало.

Като за финал – какво би посъветвала домакините?

Винаги има начин да живееш добре и в поддържано жилище! За едни е да ползват помощ, за други да свършат всичко сами, но домът трябва да е чист и подреден. Независимо дали е малка колиба или голям палат. Никога не знаеш кой може да влезе в него.

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

Звезди Domestina – Карамфилка Владимирова

Тя се казва Карамфилка Владимирова. Живее в столичен квартал и почти целия и живот е преминал в грижа за хората. Тя е една от все още  малкото българки, предпочели да се откажат от сивия сектор в бранша. Сега работи в Domestina и е една от белите лястовици на българското общество.

Здравей, Карамфилка,  би ли се представила с няколко думи :

Омъжена съм, имам син, дъщеря и внуци. В свободното си време имам хоби – шиене, разходки. Имам лятна къща, където прекарвам прекрасни уикенди и ваканции и събирам цялото семейство. В къщи се грижим и за  домашен любимец – котка.

Колко време работиш в сферата на почистването и грижата за дома:

Работила съм като камериерка дълги години. В хотелите харесах работата. Постепенно преминах към почистване на частни жилища като домашна помощница. И така около 8 години. Извършвах същата работа като в Domestina – стандартните домакински задължения. Харесвах това, което правя. Намерих призванието си, радвах се на уважението и благодарността на хората.

Какво те накара да излезеш от сянката на сивия сектор: 

В началото, когато започнах всичко беше повече от прекрасно. Имах постоянни домакинства, за които се грижех. Цялата сума, която получавах оставаше за мен като чист приход. Отношението към мен беше добро. Но постепенно нещата се променяха. От две посещения на седмица в един дом, визитите намаляха до една. Работата се трупаше, часовете и съответно заплащането драстично намаля. Преди празници, вместо да обърна внимание на семейството и собствения си дом, аз работех два пъти повече. Нямах точен регламент. Един месец през зимата и малко повече през лятото оставах изобщо без сигурен доход- семействата отиваха да почиват и нямаха нужда от мен. Но окончателното решение взех, когато почистванията се разредиха до едно за две седмици, а работата се трупаше ли трупаше.

Как се чувстваш сега, като работиш в Domestina:

Всички проблеми, с които се бях сблъскала вече ги няма. Имам осигурена работа, без да се налага да се съобразявам с личния график на клиентите. Работното ми време е точно регламентирано, както и правилата за поддържане на домакинствата. Празниците и почивните дни са посветени само на семейството ми. Знам кога почивам и мога да разполагам с времето си. Мога да разчитам, че възнаграждението ми ще е точно такова, каквото очаквам. Имам пенсионни и здравни осигуровки. Получавам карта за транспорт.   И накрая но, не на последно място – чувствам се част от един сплотен екип, където всеки има своето място и върши точно определена работа.

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.