Какво е да си професионалист?

     319 четения      2 мин.

Нека да си спомним последния път, когато чухме някой да казва „Аз съм страхотен заварчик и съм професионалист в работата си“ или пък „Аз съм страхотен сервитьор и професионалист в това, което правя“. Примери могат да се дават с часове и изводът винаги ще е един и същ. Все по-малко хора искат да са професионалисти.

Работим професии, които не обичаме, за хора които не харесваме и  това е основната причина да се чувстваме недооценени. Най-лесният път до успеха е да правиш нещо по-добре от останалите. Дали това ще бъде занаят, търговия или предоставяне на услуга, е изцяло в твоите ръце, както е и изцяло в твоите ръце да го правиш по изключителен, а не посредствен начин.

Самата дума професионалист има посочено като първо значение „човек, който е превърнал заниманията си през свободното време в професия“ и „човек, който е много добър в работата си“ като второ. Няма човек на света, който не се стреми точно към това – да прави нещата, които обича и да получава възнаграждение за това, както и да иска да е най-добрият в нещо.

Затова направете своя избор умно и бъдете професионалисти, а не просто работници. Направете го сега, защото не парите а времето е най-ценният ресурс с който разполагаме!

Workers people set isolated over white background.

Workers people set isolated over white background.

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма гласувания)
Loading...

Последни публикации

Отблизо с Хоумс Клийнинг: изпълнител в платформата на DOMESTINA

Отблизо с Хоумс Клийнинг: изпълнител в платформата на DOMESTINA

Запознанствата с почистващите компании в платформата на DOMESTINA продължават с Хоумс Клийнинг. Компанията е една от ...

Виж още
Статусът ти: Лято е – нямаш време и имаш нужда от домашна помощница

Статусът ти: Лято е – нямаш време и имаш нужда от домашна помощница

Работната седмица започна, нищо че е лято. Дните се изплъзват един по един изпод ежедневните задължения и когато най-нак...

Виж още