Елена Иванова – Domestina звезди

     585 четения      3 мин.

Представяме ви Елена, тя е един от героите в предаването “Шеф под прикритие”, които трябваше да обучават Владислав Симов, изпълнителен директор на Domestina, когато той беше под прикритието на Васил Андреев. Освен това Елена е страхотен професионалист в работата си и човек справил се с много предизвикателства. Ето какво отговори тя на нашите въпроси.

Здравей Елена, моля те да се представиш с няколко думи. 

Казвам се Елена, на 42 години съм, зодия Рак, живея с двете си дъщери, като взаимно се грижим една за друга. Опитвам се и на тях да предам грижата към всичко, която е заложена в мен. По професия съм готвач . През свободното време обичам да съм с любими хора, позитивни приятели, да чета, да се разхождам.

Изключително много се вълнувам от Психологията и чета възможно повече през всяка открадната минута за себе си. Според мен душата ни е един отделен Свят и всичко свързано с нея ме вълнува много. Обичам животните, цветята, децата и смятам, че грижата ми е призвание. Гледах куче, котка, папагалчета, рибки, а в момента се грижим за морско свинче. Имаме си и цветя в къщи.

 

 

 

С какво си се занимавала преди и как реши да започнеш тази работа?

Преди Доместина съм работила като готвач, барман, сервитьор, търговец, дистрибутор …а през последната година като детегледачка при няколко семейства.
Смятам, че всички се учим от децата и че те от своя страна много бързо усещат добронамерените хора. Покрай грижата за тях започнах и да домакинствам в няколко къщи. Доставяше ми огромно удоволствие да подреждам и да оставям всичко блестящо след себе си. Постепенно се замислих , че трябва да има начин да превърна тази помощ в своя професия. Така четейки в интернет попаднах на сайта на Доместина и като на шега попълних формата за кандидатстване. Не очаквах, че толкова светкавично ще се сържат с мен, което ме накара да си мисля, че хората са наистина сериозни и се зарадвах. Така много скоро, да бъда домашна помощница в Domestina беше факт . Към момента съм част от този прекрасен екип от около пет месеца и се чувствам на точното  място.

Какво ти харесва най-много в работата като домашна помощница в Domestina?

Тук най-много ми харесва, че правя това, което умея добре и се чувствам сигурна без да се притеснявам или срамувам . Домакинствам и помагам с удоволствие.
А когато работиш с желание накрая на деня умората се приема по-леко и имам сили за още, заредена съм положително и продължавам с усмивка напред.
Гордея се, че съм част от Domestina! Гордея се, че съм оценена от клиентите, макар и за малкото време все още тук…Чувствам се изключително защитеана от платформата в която предлагам труда си. Има сигурност, всичко е регламентирано и направено максимално лесно за всички.

Какви са плюсовете и минусите в твоята работа.

Плюсове има много или поне толкова много, че да искам и да продължа да съм част от Domestina. Не съм попадала на по-коректни условия на работа. Нямам никакви  забележки . Хубавото е, че можем да работим колкото искаме и да определяме сами броя на посещенията си, както и почивните си дни. Заплащането е на ниво и много добро в сравнение с други места. Това означава, че наистина сме оценени. Тук могат да работят и хора, кото търсят допълнителна работа, а не само основна . За минуси наистина се замислих! Има ли? Може би единия час на обяд идва малко за почивка и придвижване до следващия адрес , но не е чак толкова фрапиращо на фона на всичко хубаво, което намирам тук :).

Разкрий ни един твой таен трик, който използваш в домакинската работа.

Таен трик ли? По-скоро няма нещо конкретно. Според мен е важен първия контакт с клиента, усмивката, позитивното излъчване и умението максимално бързо да подредим реда на работа, за да се справим подобаващо. Отворена съм за критики и смятам, че те са полезни, за да ставаме по-добри. За себе си мога да кажа, че предпочитам да работя с много малко препарати и по-възможност без, особено так където има малки дечица.

Кой се справя по-добре в домакинската работа, как мислиш – мъжете или жените?

Природата е заложила на нас жените да се грижим за дома и семейството, което би трябвало да значи, че сме по-добри. Но пък времената вече толкова се измениха и мъжете умеят женски професии, а жените мъжки, така че смятам, че всеки мъж с желание и усет към домакинстването би бил не по-малко добър в професията домашен помощник 🙂

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

През свободното си време обичам да съм навън и най-вече на слънце. Чувствам се заредена когато съм сред позитивни и усмихнати хора . Обичам както казах по-горе да чета психология и да изучавам човешката душа. Моето мото в живота е “Щастлива съм когато съм направила по някакъв начин друг щастлив” !

 

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма гласувания)
Loading...

Последни публикации

Отблизо с Хоумс Клийнинг: изпълнител в платформата на DOMESTINA

Отблизо с Хоумс Клийнинг: изпълнител в платформата на DOMESTINA

Запознанствата с почистващите компании в платформата на DOMESTINA продължават с Хоумс Клийнинг. Компанията е една от ...

Виж още
Статусът ти: Лято е – нямаш време и имаш нужда от домашна помощница

Статусът ти: Лято е – нямаш време и имаш нужда от домашна помощница

Работната седмица започна, нищо че е лято. Дните се изплъзват един по един изпод ежедневните задължения и когато най-нак...

Виж още