Веска Тонева – Domestina Звезди

     1150 четения

1.Здравей, Веска, моля те да се представиш с няколко думи.

Казвам се Веска Тонева. На 55 години съм, зодия Скорпион. Омъжена съм и имам двама сина. По професия съм учител-филолог.

2.С какво си се занимавала преди и как реши да се присъединиш към екипа на Domestina?

Преди „Domestina“ съм се занимавала с много и разнообразни дейности. Работила съм като учител, екскурзовод на „Златни пясъци“, известно време имах и собствен бизнес. Дълги години съм работила в областта на неправителствения секстор и съм се занимавала с разработване и управление на проекти по европейски програми.

В „Доместина“ попаднах съвсем случайно, докато попълвах тест за обща култура. Така се стекоха обстоятелствата, че още преди това се бях замисляла за подобна работа в чужбина, но нямах възможност да напусна страната, понеже се грижех за болен родител. Стана ми любопитно, че и тук, в България има вече подобна фирма и особено ме впечатли набирането на кандидати за домашни помощници с тест за обща култура, както и това, че фирмата е start up и използва иновации в развитието си. Тогава взех категорично решение да се занимавам с тази дейност към тази фирма тук, в България.

3.Какво харесваш най-много в работата си като домашна помощница?

Винаги съм усещала подсъзнателно, че обичам да домакинствам, да се грижа за чистотата и уюта в дома си и за удобството на семейството си, но винаги съм чувствала дефицит на време и възможност преди, поради голяма заетост и чести пътувания. Сега установих, че това занимание ми харесва и допада, поддържа ме в добра физическа кондиция и не на последно място допринася полза и на други хора и семейства. Тази работа също ми носи емоционална и морална удовлетвореност, свързана е с усещането за чистота, уют, естетика, подреденост – все неща, които са важни както за мен, така и за хората, за чиито домове се грижа.

4. Разкрий ни един таен трик, който използваш в домакинската работа?

Във всичко, което правя, включително и в домакинската работа, обичам да търся различни възможности, по които може да бъде направено едно и също нещо. Обичам да експериментирам и изпробвам по-лесни, по-удачни и по-подходящи начини да се свърши една работа. Това много ми помага бързо да съобразявам спецификите във всеки дом и да реша как най-бързо, леко и качествено да свърша работата си. Също, винаги гледам да оставя някакъв детайл, с който да подчертая специално отношение към клиента и този „трик“ никога не ме е подвеждал.

6. Какво е най-интересното, което ти се е случвало по време на работа?

Случвали са ми се много интересни неща, които са ме развълнували. Едно от последните беше преди около месец. На път за следобедния адрес в един студен и мрачен ден, видях възрастна жена да продава малки букетчета кокичета. В порив на спонтанност си купих едно за вкъщи и веднага настроението ми се повиши и през целия път му се радвах. След като приключих почистването, минах за последен път да огледам дома и ми се стори, че нещо като че ли липсва, нещо дребно, нещо освежаващо. Тогава видях съвсем малка празна вазичка в спалнята. Сипах вода, сложих моето букетче кокичета и поставих вазичката на нощното шкафче. Така почистеният и подреден дом добиваше емоционален дискретен нюанс и моето добро настроение се предаваше и на този дом.

Вечерта ми се обади клиентката да ми благодари и да каже, колко приятно изненадана и развълнувана е останала от кокичетата на нощното си шкафче и как цветчетата са и помогнали да се отърси и освободи от умората и проблемите на деня. Уж няколко нищо и никакви кокиченца, а какъв заряд носят. Това преживяване и досега ме усмихва.

6. Какво обичаш да правиш в свободното си време?

В свободното си време обичам да чета, да пиша къси разкази, есета, пътеписи. Със съпруга ми обичаме да пътуваме до села и градове с традиционна българска архитектура, да обикаляме по българските манастири и пр…

2018-03-14 13.30.44

За да станете част от екипа на Domestina, влезте на www.domestina.bg/careers и кандидатствайте през формата в дъното на страницата.

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Още няма гласувания)
Loading...

Последни публикации

Отблизо с Хоумс Клийнинг: изпълнител в платформата на DOMESTINA

Отблизо с Хоумс Клийнинг: изпълнител в платформата на DOMESTINA

Запознанствата с почистващите компании в платформата на DOMESTINA продължават с Хоумс Клийнинг. Компанията е една от ...

Виж още
Статусът ти: Лято е – нямаш време и имаш нужда от домашна помощница

Статусът ти: Лято е – нямаш време и имаш нужда от домашна помощница

Работната седмица започна, нищо че е лято. Дните се изплъзват един по един изпод ежедневните задължения и когато най-нак...

Виж още